cosul meu
0

Niciun produs în coș.

Gazduire WordPress. De ce?

In primul rand pentru ca tu trebuie sa gestionezi un site nu un server web. Ai nevoie de un partener care cunoaste ambele domenii: gazduire si platforma WordPress.

Voi detalia mai jos de ce, in cazul in care site-ul tau este realizat pe platforma WordPress, ai nevoie de gazduire WordPress. 
Platforma WordPress este cea mai buna alegere atunci cand discutam de un site, blog, proiect web (mai multe detalii aici) insa, este si foarte pretentioasa. Trebuie intretinuta intr-un mod constant, actualizata si optimizata conform noilor trenduri. Nu te speria, costurile/eforturile de mentenanta sunt compensate de avantajele oferite.

Cand ai un site pe WordPress, ultimul lucru de care ai nevoie este sa apara probleme cu gazduirea acestuia. Odata cu dezvoltarea site-ului si atragerea de mai multi vizitatori intra in schema si solutia de gazduire WordPress. Pana la un punct se poate merge pe gazduire de tip shared, in momentul cand sunt multi vizitatori se impune o alta solutie superioara: VPS sau server dedicat.

Aici fac o paranteza: daca ai analizat piata de hosting ai constantat probabil ca preturile lunare pentru gazduire WordPress sunt ceva mai mari fata de gazduirea clasica. Avand alaturi de tine un partener care cunoaste si platforma WordPress, nu doar hosting, de fapt investitia ta va fi optimizata.
Cum? In momentul in care numarul de vizitatori incepe sa creasca un expert WordPress poate optimiza site-ul  astfel incat sa nu faci inca trecerea la VPS sau server dedicat! In cazul unei solutii de hosting clasice lucrurile stau altfel: site-ul incepe sa consume resurse esti obligat sa investesti rapid intr-o solutie superioara de gazduire.

Nu trebuie sa intelegi ca avand gazduire WordPress si site-ul optimizat, nu va mai fi nevoie de VPS sau server dedicat. Va fi nevoie insa dupa o perioada mai lunga de timp. Evidend ca sunt si exceptii.

De ce gazduire WordPress?

 – Viteza.
Un site mai rapid ofera o rata superioara de conversie si o experienta mai placuta vizitatorilor.
Noi oferim gazduire WordPress optimizata pentru acesta platforma si doar pe servere SSD. Dupa cum probabil stii, SSD-urile ofera o viteza cu pana la 300% mai mare fata de un hard-disk clasic.

– Securitate superioara
Datorita popularitatii platformei, WordPress este una dintre tintele preferate ale hackerilor. Avand site-ul gazduit pe o infrastructura optimizata pentru WordPress riscul ca site-ul sa fie compromis scade considerabil. Intr-un articol urmator voi scrie cine si de ce ataca site-urile. Daca te intereseaza subiectul iti recomand sa te abonezi la blog.

In plus, daca alegi pachetul GAZDUIRE WORDPRESS II si IV securizarea site-ului este inclusa.

– Asistenta. Cel mai important avantaj, in opinia mea.
Un furnizor de gazduire clasica ofera asistenta, de principiu, doar pe segmentul hardware. Mai mult decat atat: o mare parte a furnizorilor de gazduire WordPress din Romania nu au nici macar un minimum de experienta reala in lucrul cu platforma WordPress! Altii cred ca daca ofera instalarea platformei WordPress din cPanel la setarea contului de hosting, gata ofera gazduire WordPress. Si in acest domeniu se profita masiv de necunostinta oamenilor.
Un scenariu frecvent: site-ul este offline. Furnizorul de gazduire spune: la noi serverul merge bine, nu sunt probleme. In acest moment responsabilitatea iti este pasata si, cum se intampla in foarte multe cazuri, cel care ti-a facut site-ul este de negasit sau raspunde cu o intarziere de cateva zile. Iar presiunea deja incepe sa se simta…
Daca ai investit inteligent si ai ales o solutie de gazduire WordPress vei avea alaturi un partener experimentat (sigur ca ma refer la echipa Intelirom ™ ) in lucrul cu aceasta platforma astfel incat downtime-ul (timpul cat site-ul este offline) sau fie cat mai mic.

Costul solutiilor shared de gazduire WordPress este ceva mai mare fata de costul unui hosting shared clasic dar asta nu inseamna ca este scump. Imi vine greu sa cred ca sunt companii, chiar si la inceput de drum, care nu isi permit sa sustina un cost de apx. 250 lei pe an pentru un aspect atat de important cum este gazduirea site-ului pe o insfrastructura optimizata pentru WordPress.

Doua concluzii:
1. Site-ul tau este creat pe platforma WordPress? Alege o solutie de gazduire WordPress si nu vei avea batai de cap.
2. Investete inteligent si gestioneaza-ti doar site-ul nu si serverul!

PS.
Nu stii pe ce platforma este creat site-ul tau? Trimite-mi un e-mail la vicentiu@intelirom.ro si te voi lamuri.

Investeste inteligent!