cosul meu
0

Niciun produs în coș.

14 lucruri interesante despre WordPress

Platforma WordPress poate fi cea mai buna solutie pentru prezenta online a companiei tale. Este platforma pe care noi construim site-urile web de 8 ani si care s-a dovedit a fi un pariu castigator pentru clientii nostri. Iti prezint mai jos cateva informatii interesate despre aceasta interesanta platfrorma.

Numele WordPress a fost sugerat de Christine Selleck Tremoulet, o prietena a lui Matt Mullenweg (co-fondator WordPRess).

In acest moment peste 27% dintre toate site-urile din lume sunt realizate platforma WordPress. Piata  platformelor CMS este dominata de WordPress, aceasta avand un grad de utilizare de peste 74%.

WordPress este mai vechi decat Facebook sau Twitter. Prima versiune a platformei a fost lansata pe 27 mai 2003.

WordPress nu apartine niciunei companii si nu are in CEO.

Platforma WordPress este utilizata si de primariile, institutiile si guvernele din intreaga lume.

Peste 1,48 miliarde de descarcari ale plugin-urilor disponibile pentru aceasta platforma.

WordPress reprezinta o industrie de cateva miliarde de dolari. Sute de comapnii si mii de freelanceri din toata lumea vand servicii si produse care au la baza platfroma WordPress, pentru platforma WordPress.

Platforma este disponibila in peste 68 de limbi. Cele mai populare pluginuri sunt, de asemeni, traduse.

Evenimentele WordCamp se desfasoara in 41 de tari. In anul 2016 au fost 115 evenimente WordCamp (denumirea oficiala a evenimentelor WordPress) in cele 41 de tari, cu participarea a peste 36.000 de utilizatori WordPress.

In 2016 un procent de 11,45% dintre site-urile pe platforma WordPress utilizau certificate SSL. Cresterea a fost de la 4%! Se astepta ca in 2017 numarul certificatelor SSL instalate sa aiba o crestere spectaculoasa, mai ales cand Google recomanda acest lucru.

WordPress este scris in limbajul de programare PHP, 20% in JavaScript si  utilizeaza baza de date MySql.

Toate versiunile de WordPress sunt denumite dupa cantareti de muzica jazz.

 WordPress.com nu este acelasi cu WordPress.org


Esti intersat de WordPress?
Iti recomand sa te abonezi la newsletter si vei fi la curent cu noile articole despre WordPress si despre cum te poate ajuta in afacerea ta.

Investeste inteligent!